• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 12/06/2019 10:31

  Unieke reis naar Roemenië

  In samenwerking met Carolus reizen uit Mol heeft het ROC een prachtig programma op Roemenië ontwikkeld. Zin om ons te vergezellen?

   

  Exclusieve reis naar  ROEMENIË

  21-29 AUGUSTUS 2019      

   

  PROGRAMMA 

   

  21/08 – Dag 1: Brussel-Boedapest-Oradea 

  Vertrek met een lijnvlucht naar Boedapest. Aan de luchthaven stappen we in de PremiumTours TopView en rijden richting Oradea, een elegant stadje in West-Roemenië, waar de jugendstil prijkt. Facultatieve lunch. We bezichtigen in Oradea de orthodoxe kerk cu Luna (Maankerk), het neoclassicistische Staatstheater en bijzondere aandacht gaat uit naar de Zwarte Adelaar Passage. Naar het 5*-hotel DoubleTree by Hilton in Oradea voor onze eerste overnachting.  (A)

                                                                                                                                             

  22/08 – Dag 2: Oradea, Cluj-Napoca-Bistriţa 

  Rit naar Cluj-Napoca, gelegen te midden van 7 heuvels en tevens het culturele en economische hart van Transsylvanië. We ontdekken de goed bewaarde, sfeervolle oude stadskern. We bezichtigen er onder meer de imposante St.Michaëlskerk en het standbeeld van de grootste Hongaarse koning Matthias Corvinus. Verder naar Bistriţa, de meest noordelijke stad van de 7 oude Saksisiche steden in Transsylvanië. Check-in in het 5*-hotel Metropolis in Bistriţa voor de volgende 2 nachten.  (O-M-A) 

   

  23/08 – Dag 3: Bistriţa-kloosters van Bukovina-Bistriţa   

  Vandaag maken we kennis met de meest noordoostelijke regio van Roemenië, Bukovina, beroemd om zijn unieke beschilderde kloosters die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed. We brengen een bezoek aan het Moldovita nonnenklooster, een tamelijk groot complex met een grote kerk en wereldberoemd omwille van haar prachtig beschilderde buitengevel. Vervolgens brengen we een bezoek aan het klooster van Voroneţ, geroemd om de afbeeldingen van de dag des oordeels en waarvan de ommuurde kloosterkerk ook wel de ‘Sixtijnse kapel van het oosten’ wordt genoemd.  (O-M-A) 

   

  24/08 – Dag 4: : Bistriţa-Târgu Mureş-Sighişoara 

  We rijden naar Târgu Mureş, waar we het cultuurpaleis bezoeken, een schoolvoorbeeld van de laat 19e-eeuwse Sezession stijl. Verder naar Sighişoara, een sprookjesachtig mooi stadje. Het centrum staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Boven de oostpoort van de citadel rijst de klokkentoren van de St.-Nicolaaskerk. Aan het plein voor de klokkentoren bevindt zich het geboortehuis van de Munteense prins Vlad III Dracula. We nemen onze intrek in het 4*-hotel Central Park Sighişoara.  (O-M-A) 

   

  25/08 – Dag 5: Sighişoara–Mediaș–Sibiu

  Onderweg naar Medias brengen we een bezoek aan Biertan, een schilderachtig dorpje omringd door wijnheuvels en 19e-eeuwse boerderijen. Het heeft een goed bewaard gebleven, versterkte kerk, waarvan de 6 verdedigingstorens en hoge muren het strategisch belang van deze oude bisschopskerk onderstrepen. In Mediaș, een stadje van de Zevenburgen, werd Vlad de Spietser gevangengehouden in de ‘Ropemakers’ Tower’. De invloed van Transsylvanië is hier nog duidelijk merkbaar. Sibiu, is één van de mooiste en best bewaarde historische steden van Roemenië, maken we een geleide stadswandeling want de sfeer en geest van de voorbije eeuwen is hier nog duidelijk voelbaar. Wij overnachten in het 4*-hotel Golden Tulip Ana Tower in Sibiu. (O-M-A) 

   

  26/08 – Dag 6: Sibiu-Bran- Brașov Sibiu-Bran-Brașov

  Na een rustig ontbijt bezoeken we het Brukenthal Museum, een rijkgevuld kunstmuseum, met barok en rococostijl interieur. Een "must see” in Sibiu. Namiddag staat het kasteel van Bran op ons programma, beter bekend als het beroemde kasteel van Dracula. De volgende 2 nachten verblijven we in het 4*-hotel Kronwell in Brasov.  (O-M-A) 

   

  27/08 – Dag 7: Brașov-Sinaia- Brașov

  Sinaia is één van de meest geliefde reisdoelen van Roemenië, ook wel ‘de Parel van de Karpaten’ genoemd. Hier bevinden zich het kasteel PeleÅŸ, de zomerresidentie van de Roemeense koning Carol I en het Sinaia-klooster. Na de lunch rijden we terug naar BraÅŸov, één van de grootste en meest aantrekkelijke steden van Roemenië omringd door de Karpaten. Het biedt een waaier aan prachtige bezienswaardigheden uit de gotiek en de renaissance. Het interieur van de gotische zwarte kerk is indrukwekkend. Het beste uitzicht op de oude stad genieten we vanop de berg Tâmpa. We keren terug naar het 4*-hotel in BraÅŸov voor een avondmaal met operette voorstelling.  (O-M-A) 

   

  28/08 – Dag 8: Braşov-Boekarest 

  Vandaag bezoeken we Boekarest. Eénmaal in de stad is duidelijk te merken dat de stad geïnspireerd is op Parijs. Als we het drukke centrum achter ons laten komen we in de wereld van het Ottomaanse verleden en passeren we minstens één van de vele orthodoxe kerken. Boekarest is een stad in volle ontwikkeling, soms hinderlijk, chaotisch, maar nooit saai. We bezoeken het Parlementspaleis, voorheen Huis van het volk. We maken een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Check-in in het luxueuze 5*-hotel Athéneé Palace Hilton, zeer centraal gelegen in Boekarest.  (O-M-A) 

   

  29/08 – Dag 9: Boekarest

  We genieten nog rustig van ons ontbijt voor we een laatste bezoek brengen aan het openluchtmuseum, dit geeft ons een duidelijk beeld hoe de Roemeense bevolking leeft op het platteland. In de namiddag gaat het richting luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.  (O)   

   

  PRAKTISCHE INFORMATIE 

   

  Deelnameprijs 

  • Per persoon in een tweepersoonskamer € 1650
  • Per persoon in een eenpersoonskamer € 1 930                                                                                                                                   

  Inbegrepen

  • 8 x overnachting en ontbijtbuffet 
  • 8 x avondmaal (waarvan 1 met operette voorstelling) 
  • 7 x lunch  • Water aan tafel bij middag- en avondmaal 
  • Reis en alle excursies met PremiumTours TopView 
  • Alle inkomgelden volgens programma 
  • PremiumTours audioguide 
  • Rechtstreekse heenvlucht Brussel-Boedapest met Brussels Airlines
  • Airlines en rechtstreekse terugvlucht Boekarest-Amsterdam met KLM 
  • Luchthavenvervoer terug naar Antwerpen/Gent 
  • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2018 
  • Deskundige begeleiding  

  Niet Inbegrepen 

  • Reisverzekering
  • Overige tafeldranken 
  • Persoonlijke uitgaven 

  Accommodatie

  U verblijft tijdens deze rondreis in de beste 4*- en zelfs 5*-hotels van Roemenië 

  Opmerking 

  Bij reservatie:

  • Officiële naam doorgeven
  • Het programma van de eerste en negende dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema

  Vreemde munten Euro ter plaatse wisselen in Leu. 1 RON (Leu) = ca. € 0,22 

  Plaatselijke tijd Belgische tijd + 1 uur 

  Verzekeringstarief:

  Globale reisverzekering: € 4,80/dag/persoon

  Enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/persoon 

  Opstapplaats:

  Vertrekhal luchthaven Zaventem balie Brussels Airlines (7.30 uur op 21/08) 

  Afstapplaatsen:

  • Amsterdam Schiphol luchthaven, aankomst om 15.50 uur op 29/08
  • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
  • Carrefour Sint-Denijs-Westrem

   

  Inschrijven 

  Inschrijven kan tot 20 juni, gelieve naam, adres, en gsm nummer te mailen naar secreatriaat@rocvzw.be en een voorschot van 300 € te betalen op de rekening van het ROC, BE39 4460 2458  7119, KREDBEBB met de vermelding “Voorschot Studiereis Roemenië”.