• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 28/10/2021 11:07

  ROC Jubileum Cruise vtbKultuur - Van Koning tot Keizer

     

  Jubileumcruise op de Rijn

     

  Twee afvaarten: Zondag 3 april tot 10 april 2022 (SLECHTS ENKELE PLAATSEN), en
  Zondag 10 april tot 17 april 2022

  100 jaar jong; dat mag niet ongezien voorbijgaan. Een reminiscentie naar de eerste groepsreis van VTB kan dan niet ontbreken, weliswaar in een modernere versie. Het boottochtje van Gent naar Vlissingen is een 8-daagse cruise geworden van de Königsallee in Düsseldorf naar de Keizerstad Gent. En ondertussen nemen we graag Antwerpen, Amsterdam, Nijmegen, Hoorn en Rotterdam er even tussenin…

  De Rijn speelde in de geschiedenis van onze westerse wereld – en nog steeds - een belangrijke rol. Van haar oorsprong in de Zwitserse Alpen tot de monding in Nederland doorploegt ze 1233 km land en gaf ze ontstaan en welvaart aan menige stad. Een tocht over deze levensader van onze contreien brengt ons naar bruisende steden en lieflijke plekjes, speciaal voor deze reis uitgezocht door ervaren VTB gidsen.

  Dag 1 - Reisdag. Een ‘Topvieuw’ autocar van Carolus Tours brengt ons naar Düsseldorf, waar we inschepen op ons varend hotel voor 7 nachten. De reis verloopt in volpension van af het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag. Düsseldorf, hoofdstad van Noordrijn-Westfalen, is meer dan de “Kö” – de wereld-vermaarde winkelstraat Königsallee – de Rhein-türm en congrescentra. Ook kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken. Van het Goethe en het Film museum tot de gewaagde moderne architectuur in : de stad staat bol van cultuur.  Lang kunnen we er niet verwijlen, want de Ms VIVA-ONE zet om 17.00 uur koers vanuit Düsseldorf naar Amsterdam langs het industriële Ruhrgebied; Duisburg, Krefeld, Xanten, Kalkar, … glijden ons in een nachtelijk feeëriek licht voorbij om bij het ochtendgloren af te meren in Amsterdam.

  Dag 2 – Wandeling & Keukenhof. Vanaf de aanlegsteiger is het gezellig wandelen door de rustige straatjes van de oudstad, langs de traditionele smalle huizen met puntgevels, afgewisseld met statige herenhuizen. De Gouden 17de eeuw straalt in A’dam van de daken. Onze reisleider brengt Amsterdams grootse verleden weer tot leven. Wie wil kan uiteraard (één van) de vele musea induiken.

  In de namiddag bewonderen we in Keukenhof de pracht van duizende tulpen. Wie na het avondmaal nog even langs de walletjes wil lopen, de MS VIVA ONE zet pas koers naar Hoorn om 06:30 uur!

  Dag 3 – Stadswandeling Hoorn. Het stadje dat uit meer water dan land bestaat: De ‘Hoornaren’ wonen op en leven van het water. Ofschoon het thans een vergelijking met A’dam niet kan weerstaan, had Hoorn in de 14de eeuw reeds stadsrechten, bloeide het op door de lakenhandel, was in de 16de en 17de eeuw lid van de Vereenigde Oostindische Compagnie, werd het de formele hoofdstad van het gebied ten noorden van het IJ en heeft het voor eeuwig zijn naam verbonden aan de zuidelijkste punt van het Amerikaanse continent, Kaap Hoorn, die voor het eerst door de Hoornse schippers Jacob Le Maire en Willem C. Schouten met de Eendracht en de Hoorn gerond werd.

  Dag 4 – Rondrit & stadswandeling Rotterdam. Vroeg in de morgen legt de MS VIVA ONE aan in de haven van Rotterdam. De havenstad heeft heel wat interessante musea, maar nog meer fascinerend is het allegaartje van architecturale pareltjes, van middeleeuwse robuuste gebouwen tot glazen muiltjes die na de tweede wereldoorlog uit het puin verrezen. Een rondrit en stadswandeling brengt ons van de imposante markthal naar vergeten plekjes, kubus buildings en imposante torens. Het maritiem museum herbergt een eeuwenoude collectie van wereldfaam, die de Nederlandse maritieme geschiedenis van de prehistorische boomstamkano tot de hightech offshore wereld van vandaag illustreert. Om 19:30 uur zet de MS VIVA ONE koers naar de stad van Keizer Karel.

  Dag 5 – Stadsbezoek Gent, thuisstad van de reisleiders. Een wandeling door de binnenstad onthult de mooiste plekjes van de kern, beheerst door de drie torens van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de St-Baafskathedraal. Of slenteren we langs het Gravensteen en de gildehuizen aan de Graslei? Een boeiende tentoonstelling in het teken van de gebroeders van Eyck en het Lam Gods kan zeker niet ontbreken.

  Dag 6 – Stadsbezoek Antwerpen. De ranke toren van de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal doemt reeds van ver op. De oude havendokken, het Steen, het Pomphuis,… getuigen van een groots verleden. De middeleeuwse monumenten in de oude binnenstad zijn niet te tellen, maar evengoed getuigen nieuwe gebouwen van architectonische hoogstandjes.

  Dag 7 – Stadsbezoek Nijmegen. Het statige wapenschild van Nijmegen verraadt een grootse, maar bewogen geschiedenis. De 2015 jarige stad aan de Waal vormde tijdens de Romeinse overheersing een belangrijk bruggenhoofd voor de verdediging van het rijk, waardoor Keizer Trajanus ze rond 100 A.D. reeds bedacht met stadsrechten. Naast de vele schitterende historische gebouwen, eeuwenoude pleinen en de oudste winkelstraat van Nederland beroert vooral het bruisende studentenleven inwoners en toeristen.

  Dag 8 - Nog voor het ochtendgloren meert de MS VIVA ONE af aan de aanlegsteiger, vlak bij de Altstadt van Düsseldorf. Tot de Carolus Topvieuw ons oppikt, kort na het (vrij) middagmaal, kunnen we de Königsallee afstruinen, de nabijgelegen musea verkennen of slenteren door de kronkelende straatjes langs de Rijnoever.

  Rond 15:00 uur terugreis naar de verschillende opstapplaatsen.

   

  Praktische info

  Indien u geïnteresseerd bent, kan u bij het ROC het inschrijvingsformulier voor beide cruises bekomen op het volgende adres: secretariaat@rocvzw.be .

  Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail  en een uitnodiging om uw voorschot binnen de 14 dagen te betalen ten belope van 30% van de reissom.  De betaling van uw voorschot geldt als bevestiging van uw boeking. Ca. 1 maand vóór afreis ontvangt u een mail om uw saldo te betalen, nadien ontvangt u uw reisdocumenten. De Algemene en Bijzondere Reisvoorwaarden kunnen voor deze reis geraadpleegd worden via www.carolus.be  of liggen ter inzage in alle kantoren van Carolus Reizen en op de zetel van vtbKultuur en het ROC vzw.

     

  Uitstappen

  De VIVA ONE organiseert diverse uitstappen vanuit de verschillende aanlegplaatsen, aan boord te reserveren en te betalen. VTB 100 jaar biedt u tevens diverse mogelijkheden aan, waarvoor alleen de toegangen tot musea of attracties ter plaatse te betalen zijn. De uitstappen zelf zijn inbegrepen en gaan onder de deskundige leiding van een ROC-reisleider of plaatselijke gids. U dient vooraf evenwel in te schrijven met het formulier dat u na uw inschrijving in januari met de beschrijving van de uitstappen van het ROC ontvangt.  

  Overzicht van de uitstappen

  Dag

  Plaats

  Activiteiten

  Duur

  1

  en

  8

  Düsseldorf

  Aankomst:  15:00 uur
  Vertrek: 19:00 uur

   

  Stadswandelingen

  A. Moderne architectuur

  B. Historische stad

  C. De legendarische Kö & de winkelcentra

  2 à 3 uur

  2

  Amsterdam

  Aankomst:  09:00 uur                                   
  Vertrek
  +1: 06:30 uur

   

  Voormiddag

  A. Stadswandeling

  B. Boottocht op de kanalen

  C. Musea (bv Rijksmuseum: 21,- €; O.-L.-H. op Solder: 14,- €)

  2.5 uur

  1.5 uur

  2 à 3 uur

  Namiddag

  D. Keukenhof (inbegrepen)

  4.5 uur

  3

  Hoorn

  Aankomst:  9:30 uur                                          
  Vertrek: 19:00 uur

   

  Voormiddag

  A. Bezoek aan het stadje: Geleide wandeling door Hoorn

  2 uur

  Namiddag

  B. Uitstap over de Markenwaarddijk naar Urk (150 km)

  C. Uitstap naar Enkhuizen & bezoek (40 km)

  4 uur

  4 uur

  4

  Rotterdam

  Aankomst:  06:00 uur                                       
  Vertrek: 19:30 uur

   

  Voormiddag

  &

  Namiddag

  A. Boottocht in de haven

  B. Moderne architectuur (bus + wandelen)

  C. Depot Boijmans-van Beuningen (20,- €)

  D. Street art route

  1.5 uur

  3.5 uur

  3.5 uur

  3.5 uur

  5

  Gent

  Aankomst:  09:30 uur                                        
  Vertrek: 20:00 uur

   

  Voormiddag

  A. Sint-Baafs kathedraal en het kerkelijk kwartier, eventueel Lam Gods (16 €)

  B. Met de Bourgondiërs en Van Eyck door Gent

  C. Museumbezoeken (STAM 10,- € of SMAK – 15,- €)

   

  2.5 uur

  2.5 uur

  .1 uur

  Namiddag

  E. De Leiedorpen: Ooidonk, Deurle, Sint-Martens-Latem (bus)

  4 uur

  6

  Antwerpen

  Aankomst:  04:30 uur                                        
  Vertrek: 17:00 uur

   

  Voormiddag

  A. Het vernieuwde Steen (7,- €)

  B. Nieuw Zuid: stad in de Stad

  3  uur

  3 uur

  Namiddag

  C. Bezoek aan het MAS (10,- €) of de oude binnenstad

  D. Het Groen kwartier – van militair hospitaal tot groene oase

  2 uur

  2 uur

  7

  Nijmegen

  Aankomst:  09:00 uur                                         
  Vertrek: 15:00 uur

   

  Voormiddag

  A. Stadswandeling: van de Waalkade tot het historisch centrum

  B. Museum Het Valkhof (Hist. Museum Nijmegen - 12.5 € )

  3 uur

  2 uur

   

  Prijzen: MS Viva One 5*
  Kajuit Dek Type Prijs p.p. in EUR
  2-persoons Emerald Dek 22A 1.395 EUR
  1-persoons* Emerald Dek 11A 1.765 EUR
  2-persoons Ruby Dek 22B 1.675 EUR
  1-persoons* Ruby Dek 11B 2.065 EUR
  2-persoons Diamond Dek 22D 1.860 EUR

   

   

   

   

   

   

  Het aantal beschikbare éénpersoonskajuiten is beperkt;
  *  niet meer beschikbaar op de afreis 03-04-2022

  Keuze uit de volgende opstapplaatsen bus:

  • Brugge, (station achterzijde)
  • Sint-Denijs-Westrem, (parking Carrefour)
  • Sint-Niklaas, (Hotel Serwir)
  • Antwerpen, (Crowne Plaza Hotel)
  • Turnhout, Sporthal Stadspark, (Steenweg op Zevendonk)

  Inbegrepen:

  • transfer Düsseldorf heen en terug met luxe autocar
  • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met luxe autocar
  • 8-daagse cruise met MS Viva One 5* in het gekozen kajuit type
  • verblijf basis volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 8
  • all-inclusive-drankenpakket & welkomstcocktail
  • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
  • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
  • audioguide & deskundige reisleiding door ROC-reisleiders
  • BTW, wegen-,verblijf- en haventaksen (cfr. 22/08/2021)

   

  Niet inbegrepen:

  • persoonlijke uitgaven
  • inkomgelden – voorzie ca 90,- €
  • reis- en annuleringsverzekering: annuleringsverzekering = 5,5 € per dag per persoon; 
   globale verzekering (annulering, bagage en Reisbijstand) = 6,5 € per dag per persoon